Våra historieartiklar är baserad på boken 10Mila-minnen. Här kommer en komplement:


 

Inget Tiomila i Upplands-Bro – förhoppningsvis på annan plats i höst

10MILA 2020 kommer, som tidigare meddelats, inte att arrangeras den 2-3 maj i Upplands-Bro och heller inte senare. Detta på grund av redan inplanerade militärövningar och annan verksamhet i tävlingsområdet. Tiomilaföreningens målsättning är dock att 10MILA 2020 ska kunna genomföras senare i höst på annan plats.

Läs mer: Inget Tiomila i Upplands-Bro – förhoppningsvis på annan plats i höst

Tiomila skjuts på framtiden eller ställs in

Årets Tiomila skulle enligt ursprunglig plan avgöras i Kungsängen den 2-3 maj. Nu står det klart att arrangemanget antingen flyttas framåt i tiden eller helt ställs in.

Läs mer: Tiomila skjuts på framtiden eller ställs in

En banläggares löpning i Tiomilaskogen

Se skogen med banläggarens ögon. Terrängen är lika fina i Lerbergaskogen där Tiomilas nationella jubileumstävling går fredag 1 maj med samma mål som Tiomilakavlarna. 

Information med anledning av Coronaviruset (uppdaterad 2020-03-13)

Under onsdagen (2020-03-11) beslutade regeringen att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. För svensk orientering innebär det att ett antal tävlingar ställs in eller skjuts på framtiden samt att tävlingar på olika vis begränsas (beslut av SOFT 2020-03-12).

Vad som händer med 10MILA, som enligt tävlingsprogrammet ska avgöras i Upplands-Bro den 1-3 maj, kommer att meddelas i nästa vecka (vecka 12). Dialog pågår mellan Tiomilaföreningen, arrangörerna, Stockholms OF och SOFT.

Föreningen Tiomilakavlen

Tidigare information 2020-03-10:
Med anledning av den situation som gäller beträffande spridning av Coronaviruset agerar vi i 10MILA enligt följande:
- Tävlingen kommer att genomföras helt enligt plan om inte direktiv från Folkhälsomyndigheten eller idrottsförbund meddelar annat
- Vi kommer givetvis att följa utvecklingen som kommer från myndigheter
- Vi uppmanar även deltagare att följa utvecklingen och vidta alla försiktighetsåtgärder som rekommenderas under tiden fram till arrangemanget

Föreningen Tiomilakavlen

Uppdaterad info träningspaket

Hällkana träningspaket - nu går det bra att träna även före kl. 13 på helger

Anmälda 2020

Anmälningslistan

Huvudpartners


Partners