Sommardagar på Idre Fjäll

Just nu pågår det sista av kartritningen inför 10MILA 2020 Idre Fjäll. Kenneth Kaisajuntti och Per Forsberg ska producera ytterligare 4 km2 för att göra hela det avlysta området för 10MILA 2020 komplett. Förutsättningarna är de allra bästa med fantastiska sommardagar och intressanta terrängområden.

- Man kan hålla hög fart om man är bra tränad eftersom sikten överlag är mycket god, dessutom är det inte speciellt detaljrikt, säger Kenneth Kaisajuntti. Det som sticker ut med terrängen här uppe är att det är så öppen terräng men det är mycket kurvor och en hel del sankmarker bitvis, fortsätter han.

Under 2019 och nu 2020 så har dryga 30 km2 producerats och en stor del av detta kommer att användas till 10MILA 2020 Idre Fjäll. Dock så sparas en hel del av det som producerats till Orienteering World Cup som ska avgöras nästa år på Idre Fjäll.

- Det syns tydligt på den karta med avlysningen hur vi har tänkt oss att använda området, berättar Per Forsberg. Bland annat så kommer den klassiska och mytomspunna sluttningen nedanför Nipfjället, som i folkmun går under namnet "Bermudatriangeln", inte att användas till 10MILA 2020 utan den kommer i spel först nästa år när Orienteering World Cup ska avgöras med en medeldistans, en stafett och en långdistans, avslutar Per Forsberg.

Kartritarna räknar med att vara klara med dessa dryga 4 km2 i god tid innan midsommar för veckan efter kommer arrangerande Idrefjällens OK att vara uppe på Idre Fjäll för att planera inför höstens 10MILA 2020 den 26-27 september.

Senast uppdaterad tisdag, 02 juni 2020 20:30