Stort intresse för Studio 10MILA

Lördagens Studio 10MILA lockade många tittare. Inkluderat alla som tittade på direktsändningen och sedan i efterhand fram till och med måndag så har det gjorts inte mindre än 22 500 streamstarter.

Det visar på ett stort intresse för 10MILA och en stor saknad av arrangemanget som tyvärr tvingades ställa in denna vår.

När det inte var möjligt att genomföra årets Tiomilabudkavlar som planerat på grund av den pågående pandemin kom i stället idén att göra en direktsänd specialsändning, Studio 10MILA.

Programledare Per Forsberg och teknikansvarige Peter Löfåås tillsammans med Tiomilaföreningens styrelse arbetade fram ett plan. Från början var det tänkt ett cirka två timmar långt program, men det slutade med dryga tre timmar och 15 minuter lång sändning som var späckad med gäster. De flesta via länk.

Peter Löfås berättade på måndagen att det fram tills då gjorts runt 22 500 streamstarter från 50 olika nationer! Hur många som som såg hela sändningen, eller delar av den framgår inte. Det har kommit rapporter till Tiomilaföreningen att man på vissa platser satt minst fyra-fem personer och tittade så det var ett mycket stort intresse.

Flera av gästerna vittnade också om att de saknade årets 10MILA, som skulle avgjorts i Upplands-Bro.

I samband med sändningen var det också fyra tittartävlingar. Den största av dem var att gissa avståndet, hur långt bort en reflexstav satt och ändå syntes i skenet från en MILA VEGA 5000. Rätt svar var 122,2 meter och vinnare blev Maja Pettersson som gissat 122,3 meter! Priset var en MILA pannlampa!

Ytterligare fyra frågor presenterades under programmet. Över 900 svar skickades in.

Fråga 1: Hur lång tid behövde Lars Palmqvist för att springa en bana på 10,8 km i Tiomilalik terräng. I tiden ingick även den stund ett par intervjuer tog. Rätt svar var 103 minuter och sju sekunder. Anton Frendelius hade tippat 103 minuter och vann ett par NVii orienteringsskor.

Fråga 2: Nordligaste platsen för ett Tiomilaarrangemang fram tills i dag. Rätt svar Falun. Vinnare Julia West som vann en Str8-kompass.

Fråga 3: Fyra klubbar har vunnit damtävlingen. Tre av dem Domnarvet, Stora Tuna och TP. Vilken är den fjärde? Rätt svar NTHI. Vinnare av en EMIT-tagg med svenska damlandslagets autograf blev Linnéa Edvardsson, Eksjö.

Fråga 4: Vem har vunnit 10MILA flest gånger? Rätt svar Tore Sandvik som varit med i Haldens segrande lag åtta av nio gånger. Vinnare Ulf Danielsson, Åmål, som också fick en Str8-kompass.

Se sändningen i efterhand HÄR

Senast uppdaterad måndag, 04 Maj 2020 22:08