Blogg för 10MILA

 

Dramatikgaranti

Som jag skrev förra veckan är min uppfattning att 10MILA måste garantera dramatik för att kunna nå fram till TV-täckning och därmed ha en chans att kunna få till en vettig finansiering. Se på andra idrotter. I skid-VM som pågår är det inte många sekunder mellan medaljörerna. Den som är några minuter efter är hopplöst akterseglad och därmed ointressant. Ja, tittarna i TV-soffan frågar sig vad det är för fel på vederbörande.

Ishockeyn som just kommit fram till slutspel efter 55 omgångars transportsträcka under drygt ett halvår låter alla lagen i slutspelet börja på noll igen oberoende av hittillsvarande resultat. Ishockeyn är till och med så duktig att man lyckas få till dramatik under serien redan innan slutspelet. Vilka skall kvalificera sig?

Varför tar inte vi orienterare lärdom?

Låt oss till exempel bryta 10MILA under tävlingen och starta om de som dittills kvalificerat sig. Samtidigt då förstås. Oberoende av placering så långt.  Ja, förutsatt att man kommit bland de bästa så att man får vara med i finalen. 10MILA Super Challenge

Final eller något sådant.  30 lag, samtidig start, tre parallellsträckor till exempel.

Vilken laguttagningsdramatik?  Och garanterad dramatisk upplösning. Övriga lag fullföljer naturligtvis 10MILA Classic, där ytterligare en vinnare koras. Jämför B-finalerna i simning till exempel.

Eller varför inför vi inte spurtbelöningar? Ledarlaget efter första sträckan får ett antal sekunders försprång. Inför spurten eller på snitseln ut till nästa sträcka. Ett sådant förfarande gör ju att varje etapp av de annars enahanda cykelloppen blir garanterat dramatiska. Varje etapp.

Och rättvisa, tja … Det finns ju redan i orienteringstävlingar som regel många situationer

där man kan ifrågasätta rättvisan. Och vi är ju verkligen specialister på att göra detta också.

Nej, låt oss tänka nytt och modernt i många avseenden tycker jag som gammal gubbe som någon kommenterade oss som gör vad vi kan för att arrangera ett attraktivt 10MILA.

Men vi måste våga mera.

Göran Hyttfors  

<< February 2018 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28  

Senaste inlägg

Arkiverade

SimpleBlog 2.3 by 8pixel.net  rss feed